امیری: باید رفتار مسئولین، مردم و نظام آموزشی تغییر کند

ساخت وبلاگ

 حسین امیری گنجه، اظهار کرد: با توجه به اینکه در طی ۱۲ سال اخیر شعارهایی که مقام معظم رهبری اعلام کرده‌اند همگی مبنای اقتصادی داشته و نگاهشان به مقوله اقتصاد مقاومتی بوده، چرا که ایشان می‌دانند که اقتصاد زیربنای تمام مولفه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حاکمیتی است که این نوع سبک اقتصادی نه تنها برای کشور ما بلکه برای تمام کشورهای دنیا به عنوان یک اصل به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه تجربه در همه این سال‌ها نشان می‌دهد که کشور ما ظرفیت و توانایی مقابله با چالش‌های مختلف را دارد، ادامه داد: جهش تولید، زمانی تحقق‌پذیر خواهد بود که مسئولین، مردم، نظام‌های آموزشی و... در رفتارهای خود تغییراتی را ایجاد کنند و از طرفی نیز دولت نیز مداخله خود را کمتر کند و هر دستگاهی هم چند برنامه عملیاتی را نیز اجرا کند.

امیری گنجه عنوان کرد: در راستای رونق جهش تولید، اعتماد سیاسی و عمومی مردمی است که باید به مسئولین داشته باشند که دارند و این همان بحث کارآمدی است که مسئولین باید در سال جدید هم در راستای ایجاد جهش تولید در حوزه‌های خودشان، از نیروهای با انگیزه، جوان و توانمند استفاده کنند و این موضوع تحت عنوان کارآمدی محسوب می‌شود که در صورت ایجاد کارآمدی نیز می‌توان گفت که اعتماد مردم هم به مسئولین قطعا بیشتر خواهد شد، بنابراین اعتماد سیاسی زمانی می‌تواند ایجاد شود که دولت به شرایط جامعه کنونی نگاهی داشته باشد و طبق آن از نیروهای کارآمد استفاده کند.

 از این رو اگر انتظار داریم که جهش تولید در کشور شکل گیرد، به عقیده من در این راستا الزاماتی نیز وجود دارد و یکی از این الزامات مردم هستند، زیرا این کشور، کشور مردم است و مردم باید در زندگی روزانه خود تغییراتی را داشته باشند و در این میان نیز مردم هستند که باید بدانند که در تصمیمات و اقدامات کشور سهیم هستند.

سهم مردم در جهت تحقق«جهش تولید»

وی بیان کرد: بنابراین می‌توان گفت که اولا مردم باید در خصوص اینگونه موضوعات کشوری مداخله و مسئولین نیز باید در این راستا تنها نگاه سیاست‌گذاری داشته باشند و از نگاه مداخله‌ای پرهیز کنند. باید کاری کند که مردم در زندگی خود جهش تولید داشته باشند و دوم اینکه بالاخره مداخله دولت باید از این جهت باشد که از دستگاه‌های ذی‌نفع برنامه‌های عملیاتی درخواست کند، به عنوان مثال بانک مرکزی بحث‌های سیاستی ارزی را تسهیل کند و تنها به تشکیل یک کارگروه بسنده نکند.

امیری گنجه تصریح کرد: هچنین موضوع کرونا هم یکی از مسائلی است که مردم در آن دخیل بوده و نقش دارند، چرا که این مردم هستند که می‌توانند با توجه به توصیه‌هایی که به طور مداوم از شبکه‌های رسانه‌ای اطلاع‌رسانی می‌شود، در خانه بمانند، و درخواست‌هایی که مسئولین در این راستا دارند به نوعی یک سیاستگذاری به شمار می‌رود و مداخله نیست.

او با بیان اینکه در واقع جهش تولید به نوعی از مقوله ایثار می‌آید عنوان کرد: در این میان نیز مقام معظم رهبری هم بدین منظور این شعار را انتخاب کردند که مردم نسبت به یکدیگر ایثار داشته باشند و در حوزه کار از یکدیگر سبقت گیرند و به نوعی با اقدامات خود در جامعه فرافکنی ایجاد نکنند، چرا که این فرافکنی چیزی را حل نمی‌کند و مردم نباید دولت را مقصر کوتاهی‌های خود بدانند.

ایجاد اعتماد عمومی و سیاسی در بین مردم

وی خاطرنشان کرد: بنابراین اینگونه است که اعتماد سیاسی و عمومی در جامعه محقق می‌شود که این مولفه‌ها اگر مدیریت شود، مداخله دولت کمتر و در نهایت نیز جریان‌ها به مردم سپرده شود و از نیروهای متعهد و متخصص که لازمه این امر است، استفاده شود، در این صورت می‌توان گفت که به کارآمدی لازم دست یافته‌ایم و همچنین کشور به سمتی پیش خواهد رفت که جهش تولید محقق می‌شود.

امیری گنجه استفاده از نخبگان، جوان‌های با انگیزه و افرادی که توان اداره کردن امور را دارند را در راستای تحقق شعار سال موثر دانست و تاکید کرد: همواره تمامی این مولفه‌های یاد شده زیرساخت‌های جهش تولید به شمار می‌روند و جریان صداوسیما که به نوعی جامعه پذیری این جهش را فراهم می‌‍‌کند نیز در این میان می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وی تاکید کرد: همه این موارد در ذیل اقتصاد مقاومی قرار دارند و اقتصاد مقاومتی نیز به معنی تکیه بر تولیدات داخل و تا حدودی هم خارج از کشور است. امروزه با تکیه بر این تولیدات و همچنین تحقق شعار سال گذشته صادرات زیادی را در کشور شاهد هستیم. به دنبال این امور می‌توان گفت که بنگاه‌های اقتصادی ما از فضای بسیار مطلوبی برخوردار هستند، چرا که ما توانسته‌ایم از ظرفیت‌های داخلی خود استفاده کنیم.
امیری اظهار داشت: به عقیده من در راستای جهش تولید باید قوانین‌های دست و پاگیر حذف شوند و تسهیلات ارزان قیمتی نیز در اختیار واحدهایی که در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعالیت دارند، قرار داده شود چرا که با توجه به کاهش درآمدهای نفتی ما باید از این رو به این سه موضوع صنعت، کشاورزی و خدمات توجه و سرمایه‌گذاری شود.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها باید برنامه عملیاتی داشته باشند، تصریح کرد: در واقع آن‌ها باید از منابع داخلی استفاده و آن‌ها را در اختیار واحدهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی نیز قرار دهند، به عنوان مثال، بانک مرکزی باید قوانین را تسهیل و عملیاتی کند و تنها به ایجاد دستورالعمل‌هایی بسنده نکند.

توجه به فرصت‌های اقتصادی در جهت تحقق «جهش تولید»

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در واقع کشور می‌تواند شرایط خود را بهتر کند چرا که به نوعی در محیط‌های تورمی اقتصادی قرار گرفته و امروز هم ویروس کرونا این تورم اقتصادی را تشدید کرده که این امر نشان می‌دهد که بحث‌های تورمی در این میان باید مدیریت شوند. همچنین با توجه به اینکه کشور ما منابع طبیعی خوبی از جمله اینکه از شمال و جنوب به دریا متصل است، جنگل‌ها، امنیت داخلی و... همگی فرصت‌های اقتصادی ما هستند که اگر به آن‌ها توجه شود می‌تواند جهش تولید را به همراه داشته باشند.

امیری گنجه با اشاره به شعار سال گذشته که به عنوان «رونق تولید» نام گذاری شده بود، اظهار کرد: این شعار به دلیل تحریم‌ها، نوسانات ارزی، کمبود واردات کالا و فضای داخلی که در کشور وجود داشت و به دلیل منافع اقتصادی و صرفه اقتصادی نه به دلیل مسائل سیاسی، محقق شد.

وی بیان کرد: به همین دلیل می‌توان گفت که فضای داخلی به نوعی رونق پیدا کرد و امسال هم مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود به این امر اشاره داشتند که این رونق تولید به میزانی محقق شد که آمارهایی نیز در این زمینه وجود دارد و بسیاری از کارخانه‌هایی که تعطیل بودند به دلیل تقاضایی که در بازار وجود داشت، باز گشایی شدند.

او در پایان تاکید کرد: این در حالی است که به دلیل اینکه تقاضای داخلی وجود داشت و واردات نیز تعطیل شده بود به نوعی صادرات، ارزش پیدا کرد و به همین دلیل رونق تولید در سال گذشته شکل گرفت، به گونه‌ای که حتی رشد بیش از ۴۰ درصدی نیز گویای این تحقق است، از این رو کشور ما با توجه به اهداف اصلی خود توانست رونق تولید را محقق کند.

منبع: ایکنا

 

مردم و مطالبه گری...
ما را در سایت مردم و مطالبه گری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ganjehr بازدید : 114 تاريخ : جمعه 22 فروردين 1399 ساعت: 9:46